skip to Main Content

Var står Du i livet? Vad vill Du få ut av Ditt boende? Kanske har Du alldeles för stort, barnen är utflugna sedan länge och Du vill upptäcka världen. Resa, få luft under vingarna. Kanske är det då tid att låta Ditt hems minnen få bli just minnen. Kanske ska en annan familj, som fyller ytan ta över och skapa nya minnen. Oavsett var Du står i din resa mot nya utmaningar så är det spännande. Kittlande att göra sig redo för en ny fas i livet. Att hitta ett nytt hem.

Att sälja sitt hem är fyllt av en rad åtagande som ibland kan kännas tuffa att hantera. Då är det viktigt att känna förtroende och tillit genom hela processen. Vår ambition är att finnas vid din sida hela vägen och lotsa dig rätt. Och på vägen lovar vi att hålla en öppen och direkt dialog, så att du hela tiden vet vad som händer och var vi står.

Vi är övertygade om att tillgänglighet, öppenhet och kommunikation är viktiga byggstenar som utgör grunden för nöjda parter i en fastighetsaffär.

ATT SÄLJA MED OSS – SÅ HÄR GÅR DET TILL

1

VI MÖTS HEMMA HOS DIG

Här kan vi i lugn och ro kan prata om Din fastighet helt förutsättningslöst. Här får Du visa och berätta om den och kanske också låta oss ta del av Dina fina minnen men också förklara Dina önskemål och planer framöver.

Detta är ett viktigt möte. Här ger Du grunden för affären och de känslor som eventuella köpare ska få för Din fastighet. Det är Du som känner fastigheten bäst. Vi diskuterar också möjliga upplägg för ett eventuellt uppdrag.

2

DU FÅR EN SKRÄDDARSYDD FÖRSÄLJNINGSPLAN

Om Du vill och tycker att det känns bra, blir nästa steg en skräddarsydd plan för hur förmedlingen kan se ut. Varje fastighet har något unik och speciellt, och detta kan lyftas fram på flera sätt och i olika forum. Vi pratar om vilket som känns bäst för Dig och vad som ger bäst utdelning. Du får också förslag på en tidplan som kan vara lämplig.

Inget är skrivet i sten, vi kommer tillsammans överens om vad som blir bra för alla parter. Här blir det också tydligt vad som ingår i det arvode Du betalar.

3

FÖRBEREDELSER INFÖR FÖRSÄLJNINGSSTARTEN

Om Du tycker om det erbjudande Du fått och vi känner att det skulle vara trevligt att arbeta tillsammans – ja kort och gott Du känner förtroende för oss som mäklare – kan vi sätta igång processen. Det är nu det börjar på allvar. Bakom kulisserna pågår en massa arbete och dessutom ska fastigheten göras i ordning för fotografering och kommande visningar. Här hjälper vi till att anlita extern kompetens om det behövs, ger råd och enkla tips som kan betyda mycket för slutpriset. Vi kan också börja puffa för fastigheten hos kunder som efterfrågar liknande objekt.

Nu är det inte långt kvar – nu ska fastigheten ut på marknaden. Innan dess ska Du känna att det som skrivs och de fakta som anges stämmer. Kom ihåg att de uppgifter Du uppger här är viktiga upplysningar till köparen och det måste vara siffror som Du kan stå för.

  • Faktainsamling
  • Energideklaration
  • Ev. besiktning
  • Styling
  • Fotografering
  • Objektbeskrivning

4

NU GÅR STARTSKOTTET

 

Nu är det hög tid att se vad marknaden tycker. Det är nu eventuella köpare ska besöka Din fastighet både på nätet och i verkliga livet. Kanske är det redan när de stiger över tröskeln som de känner att de kommit hem? Ibland tar det lite längre tid.

För oss är det en utmaning att lyckas, och med lyckas menar vi få till en lyckad affär för både säljare och köpare. Vi försöker vårt bästa att uppfylla förväntningar och ibland också överträffa dem. Med en stor envishet och målmedvetenhet är vi inte främmande att pröva nya metoder och gå okända stigar för att få just nöjda kunder. Det som kanske skiljer oss från många andra är att vi har just tid att göra det och under resans gång dessutom vara transparenta för den som anlitat oss. Det är viktigt för oss.

5

VISNING, BUDGIVNING OCH FÖRSÄLJNING

Dörren står öppen, huset är städat och skinande rent. Hugade spekulanter står i kö för att komma in. Det kan vara ett skrämmande moment och lite påfrestande att både en, två och kanske tre gånger låta sitt hem granskas och till viss mån bli offentligt. Här är vi lyhörda för både spekulant och säljare. Det går ofta att lösa mycket genom en god dialog.

Förhoppningsvis kommer det bud och ibland också en budgivning då flera önskar köpa samma fastighet. Här är vi tydliga med de regler som gäller vid budgivning, något som vi talar om med alla köpare. Det är också viktigt att säga att det är Du som säljare som avgör när och om Du önskar sälja och till vilket bud. Du måste inte anta det högsta budet utan beslutet ligger helt i Dina händer.  Som köpare är man inte bunden av sitt bud förrän kontrakt är skrivet, men givetvis är det önskvärt med seriösa spekulanter som står vid sitt ord.

Snart kan vi sätta SÅLD på fastigheten och nya livet väntar runt hörnet för både köpare och säljare. Spännande eller hur?

6

DAGS ATT SKRIVA KONTRAKT

När fastigheten är godkänd (vi rekommenderar både köpare och säljare att utföra besiktning, kostar lite men kan vara väl värt pengarna) är det dags att sätta sina signaturer på ett papper.

Spännande moment, kanske med villkor att uppfylla, utmaningar att lösa men också förväntan om något positivt. Kort sagt ett ganska laddat moment.

När kontraktet är underskrivet betalar köparen sin handpenning. Ibland kan denna betalas ut omgående, ibland deponeras den hos mäklaren till t.ex. vissa villkor är uppfyllda. Den som väntar på något gott…

7

TILLTRÄDE – OCH SEN DÅ?

Ja, nu har dagen D kommit. Dagen då allt blir definitivt. På sätt och vis spännande och samtidigt för många lite vemodigt. Nu överförs resterande belopp och köpet blir definitivt.

Vi försöker hjälpa till och underlätta så mycket det går för att allt ska gå så smidigt som möjligt. Vi samordnar samtliga parter och ser till att nödvändiga dokument finns tillgängliga. Vi går i lugn och ro igenom kontraktet så att alla parter känner sig trygga med innehållet. Vi finns också på plats och följer med till fastigheten för att se att allt är som det ska. De åtaganden som båda parter tagit på sig ska vara uppfyllda.

Det bästa är att vi finns kvar även efter köpet har gått igenom och vi har fått vårt arvode. Förhoppningsvis vill ni berätta om nästa steg i livet eller hur bra ni trivs med ert nya liv. Vi bryr oss om hur det går.

Close search
Varukorg
Back To Top